GDPR – Policy för behandling av personuppgifter
Den 25 maj 2018 träder GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft, som är en ny EU-förordning. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Bland annat skärps kraven på hur företag och organisationer får behandla dina personuppgifter. Detta är en positiv förändring. För oss i Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Denna policy omfattar Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg med dess verksamhetsområden. Kontaktuppgifter för information eller klagomål är: Pingstkyrkan Taberg, telefon 036-648 31. Email adress: info@pingstkyrkantaberg.com. Föreståndare Rebecka Wiberg och ordförande Jan-Åke Karlsson är kontaktpersoner i frågor om behandlingen av dina personuppgifter.

Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning och den lagliga grunden vilar främst på: att fullgöra vårt avtal, legitimt och berättigat intresse och/eller att dina personuppgifter behandlas inom det som kallas ”berättigad verksamhet”.

Om du interagerar med Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg behandlar vi dina personuppgifter utifrån dessa grunder. Det kan ske på olika sätt, ex. när du blir medlem, att du anmäler dig till ett läger eller en kurs hos oss eller när du ger en gåva via webben. Uppgifterna används enbart för det syftet som de tagits in för, att förse dig med relevant information, för uppföljning, m.m. Vårt syfte är inte att behandla tredjelandsöverföringar. Vi lagrar inte heller personuppgifter längre tid än vi behöver eller måste av lagliga skäl. Medlemshistorik arkiveras för statistik och för att ex. i efterhand kunna utfärda dopintyg till en tidigare medlem som önskar detta.

Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg är en del av en nationell församlingsrörelse/samfund som bland annat ger ut medlemstidningen Pingst.se. Efter överenskommelse inom församlingen kan medlemmars kontaktuppgifter lämnas dit för att du ska få information om vårt gemensamma arbete i Sverige och i världen. Anmäl till Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg om du inte vill ha medlemstidningen. I de fall samverkan sker kring specifika tjänster, ex. försäkringar, pensioner, biståndsprojekt behandlas personuppgifter för att fullgöra avtalet.

Antalet människor som har tillgång till uppgifterna är begränsat och uppgifterna lämnas inte ut till någon annan organisation annat än då de ska utföra tjänster för Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg räkning och i så fall i samband med att ett särskilt avtal om sekretess tecknas.

Styrelsen Pingstförsamlingen Norrahammar Taberg
Gm/ Jan-Åke Karlsson
Ordförande

Rebecka Wiberg
Föreståndare